dilluns, 25 de setembre del 2017

units per la democràcia

Aquesta ha estat una setmana animada i alhora molt crispada amb tota la situació política que vivim. Política? Sembla més una invasió que un conflicte polític. I tot allò que bombers indignats, sindicalistes, folloneros i fins i tot el Pobrebomber no han aconseguit en més de 10 anys d'intentar que la gent s'uneixi, es preocupi per les coses del col·lectiu en lloc de les seves pròpies, va un paio de Madrid i ho aconsegueix en un sol dia.

Fins ara els bombers teníem més o menys grups interns de treball (principalment d'intercanvi d'informació operativa), grups de parc, i des de les últimes eleccions alguns grups genèrics de bombers de la Generalitat on bàsicament s'intercanviava informació sindical, dubtes sobre gestions i poca cosa més. I estem parlant de grups de màxim 300 bombers...
Ara, després d'una setmana tenim un grapat de nous grups. Com a mínim un per regió, i el de Lleida ja en té més de 200 membres (fins ara el general en tenia 300). Doncs sumeu els grups de les altres regions. La majoria de bombers estem units després de molts anys per una única causa. També hi ha un grup que uneix bombers de Barcelona i bombers de la Generalitat. Felicitats, semblava impossible, però sembla que serà possible la unió dels dos col·lectius. Espero que desprçes de tota aquesta crisi ho podem aprofitar per esdeveniments futurs.
En les darreres manifestacions s'ha pogut veure bombers (ajuntament de Barcelona i de la Generalitat), amb el casc i jaquetó per a fer visible a la gent que a l'igual que els metges, els estibadors, grups d'advocats, associacions, castellers i altres entitats associades estan (estem) al costat de la gent. Que si necessiten un advocat, el col·legi els donarà suport, que els metges seguiran al peu del canó tot i les dificultats de recursos, hem vist taxis oferint-se a la gent gran, ... i bombers? Doncs bombers representem aquella part de l'administració que està al servei de les persones. Apaguem incendis, rescatem persones (i gats), obrim ascensors, apuntalem edificis... i gràcies a les torres de pràctiques podem recordar visualment a la gent que els bombers també estem aquí. Pancartes, tocs de sirena i presència a les concentracions.
Els propers dies aniran sent més complexes. Com a portadors de roba d'un servei públic hem de ser curosos amb tots els missatges que donem, hem de respectar totes les sensibilitats, però defensar a les persones i a la gent no ens ho pot retallar ni prohibir cap instrucció ni normativa interna o legislativa. Davant les concentracions de gent sempre podem acabar sent un reten de prevenció per tal d'actuar en cas de moltes coses.
Vull acabar aquest post, donant el meu suport als companys de Mossos d'Esquadra. Primer perquè han de defensar l'ordre públic (i fins ara ho han fet molt be) i després perquè des de l'administració estatal se'ls vol enfrontar de forma directa a la població. Com gairebé a totes les famílies catalanes, hi ha un mosso a cada família, i tots sabem que poc expliquen i son molt curosos amb les seves coses. Sovint no els entenem i els considerem una mica raros. Avui però estem, més que mai, al seu costat. Deixem que facin la seva feina, que molts cops han demostrat que ho fan be, molt bé.